Színes névelemzés

Frissítve: jan 5

A név kötelez, ahogy a mondás tartja. Gondolj csak a királyi vagy nemesi családok nevére! Csak kimondták a nevüket és mindenki tudta, hogy kivel áll szemben és hogyan kell viselkednie. A saját bőrömön is megtapasztaltam, hogy felvéve a férjem nevét pár dolog megváltozott bennem/körülöttem, amit eleinte nem értettem, de később magyarázatot kaptam rá. Remélem ebben a rövid írásban nektek is magyarázattal tudok szolgálni.Jópár évvel ezelőtt elkészítettem a nevem numerológiai, pitagorászi alapkon nyugvó elemzését, ami azzal kezdődik, hogy a nevem minden betűjéhez rendelődik egy egyjegyű szám 1-9-ig. Teljes névelemzés mélyebb aspektuasainál a születési /teljes/vezeték/kereszt ---vagy akár becenév számait külön-külön összeadják addig, amíg további egyjegyű számokat nem kapnak, illetve megnézik hogy mi a páros-páratlan számok aránya, milyen szám nincs jelen a nevemben stb. Az így kapott egyjegyű számok összefüggései alapján készül el az ember nevének numerológiai képlete. Nagyon érdekesnek és iránymutatónak találtam a kapott elemzésemet, több AHA pillanatom is volt.

Majd a színes tanulmányaim során szembesültem vele, hogy minden betű egyjegyű számához rendelődik szín is, amivel bármilyen név színes elemzését lehet elkészíteni a színek nyelvét és hatását alkalmazva. Elkezdtem tesztelni és belemélyedni a saját és a gyermekeim nevének elemzésébe, hogy megnézzem, hogy a színekről tanult ismereteim mennyire ülnek meg a színes névelemzésnél. Jó volt tapasztalni a színek használatának névelemzős aspektusát, de ami ezután jött a színes utazásom során, az volt csak igazán izgalmas.

Mindent lehet a színek oldaláról elemezni, amiben betű van, csak a fantázián múlik. Megosztok veletek két tapasztalásomat, ahogy a színes névelemzést a gyakorlatban is használtam:

Tapsztalás 1: Mikor nevet kellett adnom a SzínHatÁs-Kártyáimnak, sok opció volt a fejemben, de nem tudtam eldönteni melyik lesz a legjobb. Az egyik tanárom javasolta, hogy nézzem meg a terméknév opciókat színes elemzéssel úgy, hogy a saját névelemzésemet is figyelembe veszem és együtt elemzem ki. Tudtam mi a célom a termékemmel, hogyan lehet használni, tudtam hogy milyen betűknek kell benne lenni a terméknevébe, hogy pénzt is hozzon és a tevékenységi körében is sikeres legyen. A következő lépésben megnéztem, hogy ehhez a nevem milyen színeket ad hozzá, így meg tudtam állapítani, milyen színeket kell kiemelnem a logómban, hogy maga a termék a jövőben megállja a helyét.

Tapasztalás 2: Életem során 4 országban éltem és legalább húszszor költöztem, így amikor a végső hazaköltözésünknél a családi otthonunkat alakítottuk ki fontosnak tartottam, hogy olyan színek között éljünk, amiben mind a négyen jól fogjuk magunkat érezni. Tudtam, hogy a mi életvitelünkben a különböző helyiségeket hogyan szeretjük használni, ahhoz milyen színt rendelnék, hogy harmóniát árasszon nekünk. Ismertem négyünk nevének teljes színelemzését a szín-hiányainkkal és túlzásainkkal. És ehhez még elkészítettem a pontos címünk színelemzését is. Majd ezt a három fajta elemzést egybevetettem és kialakultak a helyiségeink színei, amit jellemzően kiegészítőkkel és falrészletek lefestésével értem el.

A színes névelemzés csak egy kis szösszenete a teljes színes névelemzésnek, de elindulásnak mindenképpen jónak tartom, ha a színek rád való hatásaival szeretnél ismerkedni, hiszen a saját bőrödön tudod letesztelni. Érdemes megnézned a születéskori neved teljes/vezeték és keresztneved színeit. Lehet, hogy mindegyikre más más színt fogsz kapni, de figyeld meg a köztük lévő összefüggéseket, milyen helyzetekben, melyik neveden mutatkozol be, ott milyen képet akarsz magadból megmutatni és azt a kapott szín mennyire támasztja alá.

És persze megnézheted a felvett neved színét is, hogy az mennyire eltérő a született neved színéhez képest, milyen változásokat indíthatnak el annak használatával.

Ha többet szeretnél megtudni a színes névelemzésről, akkor írhatsz emailt, és figyeld az eseményeimet is, mert tervezek a színes névelemzéssel kapcsolatban előadásokat!

0 hozzászólás
PARTNEREK
Asset 3szsz-logo-white.png
TUDNIVALÓK
LELŐHELYEK
KAPCSOLAT

E-mail: info [kukac] szinhatas.hu

  • Grey Facebook Icon

© 2015 SzínHatÁs. Minden jog fenntartva!