top of page

RÓLAM

VAS_7839.jpg

Már 10 éve annak, amikor egyre erősebb vágyat éreztem, hogy megtudjak minél többet a színek működéséről. Elkezdtem mélyrehatóan foglalkozni és tanulni a színekről Londonban és Budapesten. Eleinte csak az volt számomra fontos, hogy  a színeknek mi a jelentése, melyik spektrumát fogom meg. Folyama-tosan játszottam velük, kíváncsian kerestem mikor, hol és milyen élethelyzetben látok meg egy színt és mit hoz fel bennem. 

Sokszor más és más volt ugyanannak a színnek a hatása rám, mert a szituáció, ahogy megláttam, az én hangulatom, a kérdés amit feltettem mást hozott fel bennem, amikor magamba ástam. Elkezdtem a gyermekeimen tesztelni, hogy vajon ők, a tiszta gyermeki mivoltukkal mit asszociálnak a különböző színekhez. Majd bevittem a jóga óráimra, játszottunk velük a baráti találkozásokon, s az otthonomat is tudatosan színeztem már át e szerint az elv szerint. Bebizonyosodott újból és újból, hogy mennyire sokszínűek vagyunk, a világunk egyáltalán nem fekete-fehér. 

 

Rájöttem idővel arra is, hogy a színek jelentésén és spektrumán kívül figyelmet és koncentrációt is tanultam rajtuk keresztül, hiszen mindig időt és figyelmet szántam arra is, hogy hogyan érzékelem a színt, milyen ha befogom a szemem és a többi érzékszervemet is kinyitom, mi az ami megfog benne az adott pillanatban, azaz figyeltem a benne zajló érzetekre – gondolatokra - lélegzetre és testérzetre, amik mindig ott vannak, de nem szántam rájuk elég időt. Mindennek eredményeként egyre jobban észre tudtam venni mindenben a sokféleséget a mindennapjaimban, amivel az évek során hatékonyabbá, kreatívabbá és elfogadóbbá váltam. 

"Sok éves tapasztalataim birtokában úgy éreztem, hogy elérkezett az idő, hogy ezt másokkal is megosszam. Így egy éves alkotói folyamat után megszületett a SzínHatÁs kártyaszett 43 színnel és a hozzájuk kapcsolódó üzenettel."

HORVÁTH  ZSUZSANNA

bottom of page