top of page

A neon színek és az indigó története

Frissítve: 2020. nov. 5.

Egy fiatal egyetemista lány, Mira részt vett a ‘SzínHatÁs-Kártya varázsa’ rövid bemutatkozó workshopomon egy jóga központ nyílt napján. Volt benne egy nagy adag érdeklődés a színekkel kapcsolatban, de nem tudta mire számítson és arra akart rájönni, hogyan is lehet a színekkel együtt dolgozni.


Minden ilyen workshop helyzet számomra izgalmat, kíváncsiságot és tanulást tartogat, hiszen ahányan vagyunk olyan sokféleképpen értékeljük és észleljük ugyanazt a színt. Minden ilyen alkalommal, mint egy lelkes és izgatott gyermek várom, hogy mire fogok rálátni és mit fogok tanulni. Ebben a helyzetben az foglalkoztatott éppen, hogy Mira milyen felismeréssel fog távozni a workshopomról.


Először arra kértem Mirát, hogy húzzon egy színt a pakliból, ahol fejjel lefele voltak a színek és nem látja mit húz, azaz nem tudatosan választ. Majd kértem, hogy mondja el milyen első ösztönös érzetek és gondolatok jöttek fel benne a kihúzott színnel kapcsolatban. Az indigo színt húzta, amihez egyáltalán nem tudott kapcsolódni, elutasítás volt benne az indigóval kapcsolatban, túl sötétnek találta és szeretett volna egy újabb színt húzni.

Nem hagytam, hogy újabb színt húzzon, hanem kértem, hogy inkább menjünk bele együtt a SzínHatÁs kb. 25 perces lelassulási folyamatába és nézzen rá, mit mutat meg neki a saját belső képe az indigóval kapcsolatban. A lelassulás elején nagyon izgett- mozgott, nem találta a helyét. Majd ahogy egyre mélyebben mentünk bele a színnel való folyamatba, ahol az elutasítást és negatív élményeket is megengedjük megélni a pozitív töltetű tapasztalások mellett, látszott hogy egyre jobban megnyugszik, kisimul az arca, kiegyensúlyozotabb lesz a lélegzete. Izgatott gyermeki énem alig várta a megosztó kört, hogy mit is fog mondani.


A SzínHatÁs-folyamat lelassulása során Mira az indigó helyett csak neon színeket látott, amelyek vibrálnak, élnek, nem nyugszanak meg. Kimondottan jól érezte magát ezekkel a színekkel. Érezte, ahogy a jelenlegi mozgalmas és szabad egyetemi életéhez mennyire passzolnak ezek a színek. Jó volt hallani, hogy nem akarta minden áron az indigót magára vonatkoztatni csak azért mert azt húzta, hanem inkább azt választotta és arra nézett rá, amiben jelenleg benne van és feltölti.


A következő párbeszéd alakult ki a téma kapcsán:

Mi az a szó ami megragadott az indigo kártyán lévő üzenetéből? A szerkezet!

Mit jelent neked a szerkezet és mi az a jelenlegi helyzet az életedben, ahová szerkezetet / struktúrát / vázat kell beletenni? Hogy milyen szakirányt válasszak és végre eldönteni, hogy merre akarok elindulni a tanulmányaimmal.

Az indigó szín mindig próbál vázat / keretet / gerincet adni a dolgoknak, amit majd te feltöltesz tartalommal. Hogyan kapcsolod össze az indigót és általad kedvelt neon színeket? Meg kell találnom ‘a merre tovább’ célom, hogy ne kerüljem ki mindig.

Javaslat

Javasoltam a továbbiakra az volt Mirának, hogy első körben keresse és próbálja észrevenni a mindennapjaiban az indigo színt: lehet hogy egy plakáton vagy lehet hogy a buszon ülve valakinek a ruhájában látja meg. Majd ha már elérte, hogy már feltűnik neki élethelyzetekben az indigó, akkor kezdjen arra is időt szánni miután feltűnt neki a szín, hogy megfigyelje az adott pillanatban a gondolatait és érzeseit, amit utána próbáljon értelmezni a célkitűzéses folyamatában.

Ez a történet két dolgot tanított és mutatott meg nekem:

1. Nem kell választani a neon színek és az indigó között, hanem inkább az állandó vibrálás helyett lehet fokozatosan figyelmet fordítani arra, ami belülről tudatalatt nyomaszt, csak könnyebb nem tudomást venni róla.


2. Jó néha ránézni, hogy mi is az, amin molyolok magamon belül, mert a SzínHatÁs-Kártya mint egy jó barát úgyis az orrom alá dörgöli. Ez az egyik előnye a fejjel lefele húzásnak, hogy belülről kaphatok így jelzést.


Gondoljatok bele abba is, hogy milyen izgalmas, amikor a kontrasztot és a különbséget elemzitek ki a fejjel lefele és felfelé húzott színekkel kapcsolatban.


Használd a #sajátszínem Hashtag-et! Jó munkát!

Ha szeretnéd másokkal is megosztani az itt olvasott tapasztalatokat, akkor használd következetesen a témához tartozó Hashtag-eket, hogy rátaláljon mindenki az őt érintő témákra! Az aktuális kulcsszavakat mindig a bejegyzés végén találjátok!


A SzínHatÁs-Kártyáról még többet ITT tudhatsz meg!0 hozzászólás

Comments


bottom of page